Wie ben ik?

Hoe het allemaal begon...

 

Ik ben Liesbet Geraerts, oprichter en eigenaar van Pawsitive Dogs.
Zoals de naam al doet vermoeden, werk ik op een positieve manier met honden.

 

Het verhaal begint een beetje cliché, maar dat heb je nu eenmaal met clichés ;-)
Als kind was er altijd een hond in huis, altijd geadopteerd uit het asiel.
Toen onze eerste eigen hond thuiskwam wist ik nog niet zoveel over gedrag. En ja, er zijn dingen 'fout' gelopen tijdens de opvoeding. 


Het gedrag van onze hond intrigeerde me en ik ben beginnen lezen, véél beginnen lezen om haar te helpen, om haar te leren begrijpen, ...
Omdat ik toch nog wat op mijn honger bleef zitten en meer hands-on informatie wou, ben ik in 2019 begonnen aan de opleiding 'Hondengedragsdeskundige' bij het 'Gedragscentrum voor Honden' bij Laura Bangels.
Ik heb deze opleiding gekozen omdat het gebaseerd is op wetenschappelijk onderzoek, veel achtergrondinformatie geeft maar ook praktische vaardigheden aanbiedt.
Begin 2022 heb ik de opleiding en stages succesvol afgerond en ben ik officieel afgestudeerd met grote onderscheiding als gedragsdeskundige.


Huiselijke opvang

 

Ondertussen startte ik een bijberoep en ving ik regelmatig hondjes op bij mij thuis. Om ervoor te zorgen dat elke hond voldoende aandacht, tijd en rust had, waren de opvangplaatsen beperkt. 
Omdat ik me meer wilde toeleggen op gedragsbegeleiding, ben ik gestopt met hondenopvang en kan ik nu alle energie steken in het begeleiden van jou en jouw hond!

 

Orthomoleculair therapeut voor honden

 

Helemaal gebeten door het hondenvirus en door gezondheid van honden, ben ik in 2020 gestart met de opleiding 'Orthomoleculair therapeut voor honden' bij Wildebeest & Into the Wild van Eve Verstappen en Ingrid Smolders.

Ortho.. watte? Als orthomoleculair therapeut kijken we naar de gezondheid van de cellen, want daar begint álles!
Er wordt gestart vanuit een goede basisvoeding, eventueel aangevuld met supplementen wanneer je hond wat extra ondersteuning kan gebruiken.

In juli 2022 ben ik voor het examen van de opleiding geslaagd en mag ik mijzelf gediplomeerd 'orthomoleculair therapeut voor honden' noemen!

 

Uiteraard blijf ik nog op de hoogte van nieuwe studies, ontwikkelingen, ... door op regelmatige basis bijscholingen te volgen bij erkende instuten zoals Gedragscentrum voor Honden, Energetica Natura, ...


Hoe werk ik?

 

Het wordt vanuit de wetenschap steeds vaker bevestigd: honden leren beter met een positieve, beloningsgerichte aanpak. Straffen, corrigeren, de baas zijn, ... dat zal je bij mij niet te horen krijgen.

 

Ik kijk naar de emotie van je hond (ja, onze honden hebben emoties - dat is bewezen!), wat het met hem doet en waarom hij dus bepaald gedrag toont.
Vanuit verbinding met je hond gaan we samen aan de slag; zijn lichaamstaal beter leren begrijpen, waarom doet jouw hond wat hij doet ofwel: hoe uit jouw hond zijn emoties,... En vooral: hoe kunnen we het oplossen. Die verbinding ga ik met jou aan!

 

Ik kijk er naar uit om met jou samen te werken!


Vragen? Contacteer me voor een
gratis kennismakingsgesprek

Volg Pawsitive Dogs op de socials!

Pawsitive Dogs werkt steeds op een positieve, welzijnsgerichte manier voor hond en mens.

Adviezen en therapieën zijn gebaseerd op wetenschappelijke studies.

Wij gebruiken géén quick-fixes en geen hulpmiddelen die werken op basis van pijn of correcties !