Hond en Harmonie -
Persoonlijke gedragsbegeleiding

 

 

Diepgaande individuele gedragscoaching voor baasjes die
intensief het gedragsprobleem met hun hond willen aanpakken
ondersteund door praktische adviezen, praktijk en persoonlijke ondersteuning

Jouw hond toont wel eens gedrag waar jij niet gelukkig van wordt zoals:

 

 • Jou over straat sleuren tijdens de wandeling omdat hij per se naar andere honden wil. Dan begint hij te blaffen, te trekken aan de lijn, op zijn achterste poten te staan en te grommen. Als je hem niet tegenhoudt, zou hij de andere hond precies gaan verslinden.
  Zeker als jouw hond wat groter is, is dit een hele uitdaging. Je krijgt dan misschien wel elke keer een gratis fitness beurt, maar je schaamt je voor zijn gedrag.
  Misschien heb je al een aanvaring gehad met een ander hondenbaasje die vond dat jouw hond 'maar eens opgevoed' moest worden.
  Prettig is anders…
 • Je hond is (onlangs) aangevallen of gebeten door een andere hond en sindsdien is het van kwaad naar erger gegaan. Je hond vindt de aanval de beste verdediging en je durft niet meer buiten omdat je bang bent dat je hem niet meer kan houden of dat er iets ernstig zal gebeuren.
 • Je hond verandert in een klein monster wanneer hij iets te pakken krijgt of aan het eten is. Niemand is nog veilig wanneer hij een 'prooi' heeft.
 • Je kan geen bezoek meer ontvangen of op straat komen met je hond, want alle mensen zijn supereng voor hem! Hij loopt weg als hij een mens ziet, kruipt in een hoekje en zou het liefste gewoon verdwijnen.
 • Elke keer je met je hond naar de trimmer of dierenarts moet, lijkt het eerder iets weg te hebben van een foltering dan een bezoek.

 

Je hebt al vanalles geprobeerd; van hondenschool tot persoonlijke trainers en een online traject, alleen… echte verandering heb je nog niet gezien. Of het betert wel, een tijdje en dat gaat het terug naar af.

Ben je hier helemaal klaar mee?

 

Wil jij terug met volle teugen genieten van het samenleven met je hond?

Ja je mag beginnen dromen. Dromen over:

 • Samen relaxed gaan wandelen, zonder dat je stress of angst moet hebben dat je hond tekeer gaat tegen de eerste, de beste tegenligger.
 • Je jouw dierbare spullen en alle voedsel niet meer achter slot en grendel moet beschermen tegen 'dieven'.
 • Je eindelijk nog eens een gezellige avond met vrienden kan hebben, waarbij je hen uitnodigt voor een leuk etentje en dat je hond dan fijn gezelschap is zonder dat je gasten bang moeten zijn dat ze een nip krijgen of je hond ligt te rillen van angst.
 • Het geen strijd meer is om met je hond naar de dierenarts, specialist of trimmer te gaan
 • ...

 

Hoe zou het voelen als je niet langer onzeker bent over jezelf en je hond? Stel je voor dat je begrijpt waarom hij doet wat hij doet, en nog belangrijker, hoe je het gedrag kunt veranderen.

Die verandering begint hier

 

In dit programma leer ik jou wat de oorzaak is van het gedrag van je hond, waarom hij op deze manier reageert, hoe het komt dat het gedrag in stand wordt gehouden én (last but not least) hoe we het kunnen aanpakken.

 

De coaching is er voor jou als jij niet meer wil geleefd worden door het gedrag van je hond, maar wel wil leven MET je hond. We gaan voor een langdurige verandering die zowel voor jou als voor je hond het beste is.

 

Als complete coach voor zowel gedrag als gezondheid kijk ik naar alles van je hond. Hoe hij zich voelt, hoe hij loopt, eet, wat hij leuk vindt, wat minder goed gaat, … maar ook hoe jij je  voelt en hoe de synergie is tussen jullie. Kortom: alles komt aan bod.

Ik ga diep in de analyse van het gedrag van jouw hond, niet alleen oppervlakkige symptomen maar ook vage klachten, vreemde gedragingen - alles draagt zijn steentje bij.

 

Wist je dat meer dan 80% van het ongewenst en probleemgedrag van een hond, voorkomt uit pijn, ongemak of jeuk?

Het is dus belangrijk om eerst aan die basis te werken. Als er pijn of ongemak in het spel is, kan je vele uren trainen maar je gaat op een bepaald punt blijven steken.

Wanneer we verder kijken en de ongemakken wegnemen of verbeteren (niet alles kan weggenomen worden, helaas) ga je zien dat er een doorbraak komt. En vanaf dan zijn we vertrokken voor echte duurzame verandering.

 

Het welzijn en het karakter van je hond staat hierbij centraal.

 

Ben jij klaar om die verandering vandaag te starten?

Je hoeft me niet op mijn woord te geloven, zij gingen je voor

Review 1

Review 2

Wat levert het programma voor jou op?

 

 

Hond en Harmonie is ontworpen om jou en je hond te voorzien van blijvende positieve veranderingen en tastbare voordelen. Hier is wat je kan verwachten

 

 • Diepgaand inzicht: je zal signalen, motivatie en behoeften van je hond beter begrijpen waardoor je makkelijker kan communiceren met je hond.
 • Concrete oplossingen: je ontvangt praktische en op maat gemaakte oplossingen. Dit betekent dat je niet alleen begrijpt waarom je hond zich zo gedraagt, maar ook hoe je het gedrag kunt aanpakken en veranderen.
 • Verminderde stress: door de combinatie van inzicht en resultaten gaan zowel jij als je hond minder stress ervaren. Het begin van een nieuw hoofdstuk waarin rust en balans centraal staan.
 • Zelfvertrouwen: je zult niet alleen de problemen van vandaag oplossen, maar ook de vaardigheden ontwikkelen om toekomstige uitdagingen aan te pakken
 • Meer plezier: samenleven met je hond moet plezierig zijn. Door de problemen aan te pakken zal je meer genieten van je hond, samen ontspannende activiteiten en spelletjes doen en meer plezier beleven met elkaar.

 

Hoe ziet het programma eruit?

1. Kennismaking

 

Via een telefoongesprekje van ±20 minuten leren we elkaar wat kennen en kan jij mij vertellen wat jouw situatie is en je hebt de kans om vragen te stellen over het programma.

 

 

2. Vragenlijst

 

Om mijn analyse goed te kunnen doen, heb ik van jou heel wat info nodig. Via een vragenlijst, filmpjes en eventueel bijkomende informatie gebeurt de eerste analyse.

 

 

3. Huisbezoek

 

Voor mij is het belangrijk dat ik je hond ook in zijn natuurlijke omgeving kan zien. Daarom kom ik tot bij jou en dan kan ik ook bijkomende vragen stellen zodat ik alle puzzelstukjes heb.

 

 

4. Analyse

 

Dan volgt mijn onderzoek. Ik leg alle puzzelstukjes samen en werk voor jullie een plan uit.
Hierbij houd ik rekening met jullie specifieke situatie, wensen en behoeften.

 

 

5. Adviesgesprek

 

We houden een interactief videogesprek waarin ik je mijn advies toelicht. Dit duurt ongeveer een uurtje.
Het advies krijg je achteraf digitaal verstuurd.

 

 

6. Voedingsadvies

 

Naast het gedragsadvies krijg je van mij ook nog een voedingsadvies, want een mentaal gezonde hond begint bij een fysiek gezonde hond.

 

 

 

7. Werkboek

 

Een praktisch werkboek met oefeningen die je thuis met je hond kan doen. Dit zijn zowel  enkele life-skills die je kan leren, maar ook enkele leuke oefeningen puur ter ontspanning of entertainment.

 

8. Opvolging

 

4 opvolgconsulten van 60 minuten. Jij vult zelf in hoe je die wil gebruiken: een online meeting om vragen te stellen of een training - waar jij het meeste nood aan hebt.

 

 

De investering voor dit alles bedraagt maar € 475,- (*)

incl. BTW, excl. verplaatsingsvergoeding

 

(*) Wanneer een consult bij jouw thuis plaatvindt, wordt er een kilometervergoeding in rekening gebracht van €0,40/km

Waarom je nu wil instappen

 

Ben jij klaar om eindelijk verandering te zien in het gedrag van je hond? Hier is waarom dit het perfecte moment is om in het traject te stappen

 

 • Voorkom escalatie: gedragsproblemen hebben de neiging erger te worden als ze niet tijdig worden aangepakt. Als je nu handelt, kan je voorkomen dat kleine problemen zich ontwikkelen tot iets veel groter dat moeilijk op te lossen is. Heb jij al een groter probleem? Dan is het zeker nodig om hier zo snel mogelijk mee aan de slag te gaan. Hoe sneller we handelen, hoe sneller je resultaten zal zien.
 • Beperkte beschikbaarheid: het programma wordt persoonlijk op maat gemaakt en omvat intensieve begeleiding. Om elk baasje en elke hond de aandacht te geven die ze verdienen, zijn de plekken beperkt beschikbaar. Dus wacht niet te lang.
 • Geen verdere frustratie: elke dag dat je je hond ziet worstelen met een probleem, kan leiden tot meer spanning. Door nu in te stappen, zet je de eerste stap naar verandering.
 • Betere band met je hond: het programma is er niet alleen op gericht om het probleem aan te pakken, je gaat ook merken dat de band tussen jou en je hond nog sterker zal worden.
 • Langdurige resultaten: doordat we aan de oorzaak te werken, kunnen we ervoor zorgen dat er echte gedragsverandering komt. Dit kost weliswaar tijd, maar je zal al snel de eerste kleine veranderingen gaan zien.

 

FAQ's

Hoe lang duurt het programma?

Er is geen vaste duurtijd van het programma. Dit komt omdat ik rekening houd met jullie specifieke situatie, hoeveel tijd en energie jullie kunnen spenderen aan de oefeningen, wanneer we onze opvolgingsconsulten hebben, ...
Je mag ervan uitgaan dat het programma minstens 3 maanden duurt, deze tijd is nodig om echte diepgaande gedragsverandering te bekomen.

Vanaf wanneer zie ik resultaten?

Afhankelijk van hoe intens je ermee bezig kan zijn, ga je na enkele dagen al veranderingen zien. Houd er wel rekening mee dat diepgaande gedragsveranderingen tijd kosten, en dan spreek ik over enkele weken tot maanden.
Mijn tip voor jou: houd een dagboekje bij waarin je kort beschrijft hoe die dag is geweest. En schrijf elke dag ook minstens 1 positief punt op. Op die manier kan je de evolutie goed zien.

Wat als ik niet genoeg tijd heb om ermee bezig te zijn?

Het is niet makkelijk om ergens ‘extra’ tijd vandaan te toveren, maar het programma is flexibel en past zich aan aan jouw schema. Je zal merken dat het investeren van tijd jou uiteindelijk meer vrije tijd en ontspanning zal opleveren.

Ik heb al vanalles geprobeerd en ik heb nog geen verbetering gezien bij mijn hond. Waarom zou jouw aanpak wel werken?

Dat is best lastig voor jou als je al vanalles hebt geprobeerd en geen verbetering kan zien. Door de diepgaande analyse van zowel het gedrag als de gezondheid van je hond, kunnen we makkelijker de oorzaak vinden. We gaan op het geheel werken want ik ben ervan overtuigd dat je geen blijvende verandering kan krijgen als je enkel op de symptomen werkt. Dit doe ik door theorie en praktijkoefeningen te combineren.

Misschien gaat het vanzelf wel over?

Ik zou voor jou heel graag willen dat dat zo was, alleen merken we vanuit de ervaring dat gedragsproblemen de neiging hebben om erger en moeilijker te worden wanneer we ze niet aanpakken. Mijn doel voor jou is om blijvende verandering te brengen zodat jullie weer van elkaar kunnen genieten.

Wat heeft voeding met gedrag te maken? En waarom zit dit in een gedragsbegeleiding?

Ons fysieke gezondheid heeft een enorme impact op ons gedrag, dat is bij mensen hetzelfde. Als jij ziek bent of pijn hebt, ben je waarschijnlijk ook niet de vrolijkste in huis. En honden laten heel slecht zien wanneer ze pijn hebben of zich niet goed voelen. Dus moeten wij dat voor hen doen. Door ervoor te zorgen dat we de juiste bouwstoffen (voeding) geven aan een lichaam, zorgen dat ze geen fysieke ongemakken meer hebben, zorgen we ervoor dat het lichaam zo optimaal mogelijk kan functioneren en kan beginnen herstellen.

(*) Wanneer een consult bij jouw thuis plaatvindt, wordt er een kilometervergoeding in rekening gebracht van €0,40/km