Wie ben ik?

Hoe het allemaal begon...

 

Hallo, mijn naam is Liesbet Geraerts en ik ben de trotse oprichter en eigenaar van Pawsitive Dogs.
Mijn passie voor honden en hun gedrag heeft een enigszins clichématig begin, maar clichés ontstaan niet zonder reden.
Als kind groeide ik op met altijd een hond in huis, meestal afkomstig uit het asiel.

Toen we onze allereerste eigen hond Phynne, een Zwitserse herder, verwelkomden was ik nog niet bekend met hondengedrag.
Ik dacht dat ik veel kende, maar dat draaide wat anders uit.
En eerlijk is eerlijk, er zijn tijdens haar opvoeding ook wel wat dingen misgegaan.

 

 

Wat ging er precies 'verkeerd'?

 

Phynne, onze pup, had een onstilbare drang om overal haar tanden in te zetten. Misschien denk je nu dat dit typisch puppygedrag is, maar bij haar ging het verder dan dat. Ze begon ook op te springen en door te bijten. Gedurende haar puberteit liepen we regelmatig rond met pijnlijke blauwe plekken.

 

We kregen allerlei adviezen: mensen vertelden ons dat de snoepjes niet lekker genoeg waren, dat we strenger moesten zijn, of dat we meer met haar moesten doen. Helaas bleken al die adviezen totaal geen oplossing te bieden, integendeel.

Het gevolg was dat ze compleet overprikkeld was, ze had een bijzonder kort lontje en was eigenlijk oververmoeid.

 

We moesten het echt anders aanpakken. Ik besloot me te verdiepen in hondengedrag en al snel realiseerde ik me dat we onze hond totaal niet begrepen. Daarom ben ik in 2019 gestart met de opleiding 'Hondengedragsdeskundige' bij het 'Gedragscentrum voor Honden' onder leiding van Laura Bangels. Ik koos specifiek voor deze opleiding omdat deze gebaseerd is op wetenschappelijk onderzoek en zowel diepgaande achtergrondinformatie als praktische vaardigheden biedt. Na wat heel wat studeren, praktijkervaring opdoen en stages succesvol afronden, ben ik afgestudeerd als gedragsdeskundige met grote onderscheiding.

Klinkt dit voor jou herkenbaar?

Voedingstherapeut voor honden

 

Toen we op een bepaald moment van vakantie terugkwamen, bleek Phynne een ongewenste gast te hebben meegebacht. Wat begon met wat jeuk, ontaardde in poten vol hotspots, bijna geen vacht meer (en het werd winter!).
Maar niet alleen haar huid had een probleem: Phynne was maar een schim van zichzelf - geen vrolijke streken meer, heel de dag slapen, alles opeten wat ze maar kon vinden, …

Na heel wat onderzoeken en medicatie was het verdict dat ze een parasiet op haar huid had.

 

Dankzij de goede zorgen én samenwerking van dierenarts en voedingstherapeut kroop Phynne uit het dal. Reguliere medicatie kon snel afgebouwd worden, de juiste voeding en suppletie zorgde dat ze goeie stoffen binnenkreeg om fysiek te herstellen. Maar dat was niet was alles: ze werd ook terug haar vrolijke zelf, de sprankel in haar ogen keerde terug! (als jij ook een ondeugende hond hebt, weet je vast wat ik bedoel)

 

En dat was voor mij het teken om mij ook hier in te verdiepen. Want voeding, gezondheid en gedrag zijn heel erg met elkaar verbonden, daar ben ik van overtuigd! Bij Wildebeest van Eve Verstappen en Into the Wild van Ingrid Smolders vond ik de opleiding die bij mij pastte: orthomoleculair therapeut voor honden. Ortho watte....? Als orthomoleculair voedingstherapeut kijk ik naar de gezondheid van de cellen want alles begint bij een goede cellulaire balans. ik streef naar optimale voeding en voedingsstoffen die het lichaam nodig heeft om goed te functioneren. Zo kan het zelfherstellend vermogen van de hond ondersteund worden en gezondheidsproblemen worden voorkomen of verbeterd.

 

Het was geen evidente cursus, want letterlijk alles hangt samen. Ik werd ondergedompeld in de wereld van voeding, maar ook leerde ik allerlei kwalen herkennen, waar ze vandaan komen en hoe we deze kunnen aanpakken met voeding, levensstijl en eventueel suppletie. Superboeiend maar af en toe een breinkraker ;-) (zo heb ik het graag haha)

Ik ben heel trots dat ik na een periode van intense studie mijn diploma mocht ontvangen van de 2 toppers die deze cursus organiseren.


Aanpak

 

Als complete coach werk ik dus niet enkel op gedragsklachten, maar ook op  de fysieke klachten. Je kan dus bij mij terecht voor zowel voedingsadvies als voor gedragsadvies en -training. Je hoeft dus niet langer verschillende deskundigen of therapeuten onder de arm te nemen, ik ben er voor je - all the way.

 

Waarom ik jou kan helpen

 

Ik vind het een eer en een plezier om baasjes te begeleiden om de harmonie in het gezin terug te vinden, om samen weer te genieten van wandelen, spelen, uitstapjes maken, … en de rust & plezier te vinden die elke hond en zijn baasje verdient

 

Als coach draag ik het welzijn van jouw hond hoog in het vaandel. En ik ben er voor jou bij elke stap die je zet want een gedragsverandering gebeurt niet door simpelweg een adviesje te geven en jullie de laan uit te sturen. Mijn begeleiding is van begin tot einde want alleen op die manier kunnen we verandering maken, bijsturing geven, motiveren wanneer het wat moeilijker wordt en successen vieren.

 

 

Ga jij met mij samen op pad?


Wie ben ik als persoon?

 

Misschien kon je het al afleiden, maar ik ben iemand die gepassioneerd in het leven staat. Als ik me ergens voor inzet, doe ik dat met volle overgave. Vrienden en familie durven me weleens perfectionistisch noemen, omdat ik er alles aan doe om iets te laten slagen.

 

Naast mijn werk in de hondenwereld geniet ik van het spenderen van veel tijd met mijn vriend en onze hond Phynne. Wanneer we op vakantie gaan mag ze altijd mee. Samen de wereld ontdekken, er is niks leuker dan dit met je hond doen !

 

Daarnaast heb ik nog een drukke hobby: muziek! En de muziek die ik altijd bij me draag, is mijn stem. Ja, je leest het goed, ik ben een zingende hondencoach. Al enkele jaren volg ik lessen aan de muziekacademie en ook dit doe ik met veel passie en plezier. Naast individuele lessen zing ik ook in een koor, het vocaal ensemble F:em@il in Lummen. 

 

Ow ja, je moet er wel tegenkunnen dat ik af en toe een droog mopje maak - ik hou nl. heel erg van Britse humor. Maar trust me, ik ben niet Manuel from Barcelona 😉 

 

Veel liefs,
Liesbet